Verblijf in Le Jardin Victor

Coulanges sur Yonne ligt in midden-Frankrijk, op prima afstand van de Route du Soleil (A6) in het departement Yonne op de grens met het department Nièvre. De naam zegt het al, Coulanges ligt aan de rivier de Yonne waar het op het gras of op het kleine strandje in de zomer goed toeven is. In juli en augustus is er zelfs een badmeester aanwezig. Aan het water vind je ook La Guinguette, met een goed betaalbare en steeds uitgebreider menukaart. Er heerst hier een lunchcultuur, en zo is er in het dorp ook Le Cheval Blanc, eenvoudig eten, alleen tussen de middag open, goed betaalbaar.

In het dorp hebben we een bakker aan de overkant, is er een slager/traiteur, een apotheek en een kleine supermarkt. Uitgebreid boodschappen kun je doen in Clamecy op 9 km afstand, daar bevindt zich in het mooie middeleeuwse centrum een prima biologische winkel La Graineterie en twee grote supermarkten.

Behalve dat er allerlei interessante, mooie en leuke plekken te bezoeken zijn is het ook een geliefd fietsgebied, wel heuvelachtig maar prima te doen. Ook is er een prachtige fietsroute langs het Canal du Nivernais. Ook Coulanges sur Yonne ligt aan het kanaal. In de directe omgeving kan er geklommen en gewandeld worden ook zijn er mogelijkheden tot wildwater varen en kanoën, o.a. in de buurt van St. Père (zie tip over Vezelay). In Arcy sur Cure vind je grotten met prehistorische wandtekeningen.

We hebben klein maar gezellig appartement ter beschikking “Petit Jardin Victor“, geschikt voor in ieder geval twee volwassenen. Uiteraard is er voldoende ruimte om bijvoorbeeld een campingbedje te plaatsen.

Wat hebben we te bieden: een woon- en slaapkamer, een eigen kleine maar gezellige keuken en eigen badkamer met wastafel, toilet, en uiteraard wifi.

 

 

 

* Huurcondities

 

 

 

Advertisements