De Moestuin

Bij het huis hoort een moestuin die een paar straten verderop gelegen is. De tuin is grotendeels ommuurd door de nog overeind staande muren van het kasteel en de verdedigingswerken die hier rond het jaar 1100 zijn gebouwd door de toenmalige graven van Auxerre. In dezelfde periode werd in Coulanges trouwens ook een brug gebouwd over de Yonne. De oude brug, Saint-Nicolas genaamd, is er nog steeds.

De moestuin is een aantal jaren in bruikleen geweest aan een van de dorpsbewoners. Omdat hij geen tijd meer had voor tuin kregen we deze een aantal maanden geleden terug. Dat kwam mooi uit. De tuin zag er prachtig verzorgd uit. Er is een composthoop, er zijn 2 watertonnen die regen opvangen van een dak van een naastgelegen schuur, er is zelfs een grote barbecue die we mogen houden.

Omdat we voorlopig echter onze handen vol hebben aan het huis en de tuin achter het huis, hebben we besloten pas in het komende jaar echt actief aan de tuin te gaan werken. Vandaar dat de tuin in heel korte tijd nadat we de tuin terugkregen veranderde in een grote ravage. Onlangs hebben we hulp gehad en zijn alle brandnetels en andere planten die we niet of in veel mindere mate in de moestuin willen verwijderd.

Het is in ieder geval wel de bedoeling om er een permacultuur moestuin van te maken waarbij we ook gebruik zullen maken van hügelkultur. Hierop zullen we nog uitgebreid gaan terugkomen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s