Avallon

De kortste route van Coulanges sur Yonne naar Avallon is 40 minuten, zo’n 37 kilometer. Maar, zoals altijd, zijn er vele wegen naar Rome, in dit geval naar Avallon en er zijn er die langer zijn en misschien mooier.

Avallon, klinkt bekend in de oren maar dan niet op het vaste land, maar in Groot Brittannië. Op de wikilink over Avallon staat een interessante theorie, lees ‘m maar eens na.

Waar Koning Arthur ook geleefd moge hebben, Avallon is een mooi stadje met stadswallen waar je heerlijk langs kunt wandelen. Verder is er kunst en cultuur in Avallon en stikt het van de prachtige balkonnetjes, tuinen en vakwerkhuizen die de Bourgogne in alle middeleeuwse steden hier zo rijk is.

 

 

 

Wat er in Avallon ook te vinden is, is een heel bijzonder museum. Ik heb er mijn ogen uitgekeken, zowel het gebouw zelf alsook wat er aan kunstschatten te vinden is waaronder een archeologische afdeling en een permanente tentoonstelling van stoffen en kostuums uit China, Vietnam, Laos en Thailand. Daarnaast is er een permanente tentoonstelling van beeldende kunst en zijn er tijdelijke tentoonstellingen.

 

 

Ook is er (alleen weet ik het niet voor dit jaar, dus check het zeker) dat als je een kaartje koopt voor dit museum en je het kaartje toont in het museum van Vezelay of in Clamecy, je daar automatisch ook korting op de entree hebt.

Lunchtip: Dame Jeanne, 59 Grande Rue, Avallon. Je kunt er in de zomer heerlijk in de tuin zitten maar ook binnen ziet het er sfeervol uit en de lunchkaart is prima

 

Advertisements