Herfst in Coulanges

Toch is de herfst bijna het mooiste jaargetijde. De lente brengt een explosie van knapperig groen, de zomer de warmte maar de herfst schenkt de mooiste kleuren, geel, rood en bruin al hun schakeringen. De vlinderstruik is uiteindelijk na lang twijfelen toch aangeslagen en heeft nog volop bloemen op dit moment. Ook de wilde wingerd kleurt voor het eerst rood tegen de muur van het huis. De bloei van de zonnehoed is op twee nakomertjes na ten einde.

 

De houtkachel is al regelmatig aan en het is zeker, ook nu een deel van de ruimte met lakens is verdeeld, tot nu toe zeer aangenaam warm te krijgen. Ben heel benieuwd hoe het zal zijn als de temperaturen onder nul gaan zakken. Min 20 wordt hier niet heel vaak maar wel met enige regelmaat gehaald.

Sam heeft vanochtend zijn eigen ingang gekregen.Met dank aan de enige timmervrouw dorpsgenote. Het is nog een beetje wennen uiteraard maar het begint te koud te worden om het raam steeds open te laten, al zit Sam daar nog steeds keurig te wachten met een vragend kopje of ik alsjeblieft het raam open wil doen.

 

Screen Shot 2017-10-24 at 13.41.24

 

De zitjes gaan langzaam aan naar binnen waar het steeds voller en gezelliger wordt. Er wordt als er bezoek is al vaak beneden aan de lange tafel gegeten. Kaarsen op tafel, des te sfeervoller maar ook, omdat er nog geen vaste elektra beneden is. Inmiddels is er ook een heuse wasmachine waardoor een wekelijkse gang naar een wasserette in Clamecy van de baan is. Ik zal de kleine uurtjes die ik er al lezend doorbracht vast nog wel eens gaan missen.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s