Vide grenier 4 juni 2017

Vandaag was de jaarlijkse “vide grenier” in Coulanges sur Yonne en voor Le Jardin Victor was het in één woord GEWELDIG!!!

Er is een week van hard werken aan vooraf gegaan want ik wilde dit keer niet op straat staan zoals afgelopen jaar maar ik wilde de bezoekers juist binnen hebben zodat men kon zien wat we inmiddels hebben gedaan maar ook duidelijk maken wat de plannen hier zijn.

Ineens vandaag realiseerde ik me weer helemaal waarom ik hier ben en waarom het zo heel veel waard is. Zoals ik in een apart berichtje ook op facebook al vertelde waren de reacties van buren, dorpsbewoners en bewoners uit omliggende plaatsen (en zelfs uit Parijs) zo hartverwarmend en overweldigend positief. Ik voel me hier nu nog meer thuis dan al het geval was, het voelde als een warme deken.

Menigeen heeft het pand nog gekend als café en tabac maar in ieders herinnering hing vooral het gevoel dat huis heel veel jaren triest leeg heeft gestaan en dat men zo blij was dat de luiken eindelijk weer open gaan en er weer dingen gaan gebeuren. Iedereen was vol enthousiasme over wat we al gedaan hebben in het huis, de prachtige wanden, het balkenplafond en ook de tuin die er vandaag in de zon stralend bij lag. Een kleine greep uit de opmerkingen die werden gemaakt: wat een rustgevende uitstraling heeft het hier binnen (diverse keren), wat een prachtige tuin, wanneer is het weer open en kan ik hier binnenkort ook koffie komen drinken? Omdat nog een deel van de begane grond wordt verbouwd hadden we lange witte lakens gespannen en daarop korte kreten opgehangen met de ideeën die er zijn voor het gebruik beneden en de oproep aan iedereen dat men zelf dus ook met initiatieven kan komen. De teksten werden echt door iedereen aandachtig gelezen en er werden foto’s van gemaakt, ook werd gevraagd of we de naam van de facebook pagina konden ophangen.

Diverse kunstenaars hebben aangegeven dat zij graag zouden willen exposeren en zo ook mensen die de ruimte willen gaan huren om schilder-, muziek- en danslessen te geven. Ook het idee om met regelmaat op zondag concerten/recitals te organiseren werd enthousiast ontvangen en de eerste contacten voor al het bovenstaande zijn gelegd. Dat is exact waarom we de associatie oprichten en Le Jardin Victor is gecreëerd. We willen echt iets betekenen voor Coulanges sur Yonne en de regio en zoals het nu aanvoelt na een dag als deze, denk ik zeker dat het gaat lukken.

Screen Shot 2017-06-05 at 08.30.11

Oh ja, Sam, de huiskater, heeft ook nog een duit in het zakje gedaan. De hele dag liep hij parmantig rond of lag ergens nogal prominent zijn eigen ding te doen. De mensen konden niet van hem afblijven en zo werd het idee geboren dat hij geld op kon halen voor het goede doel, dit tot grote hilariteit van iedereen en een enkeling die ook daadwerkelijk betaalde.

Er werden toch wel weer heel bijzondere dingen verkocht in het dorp.

Nu maar eens een dagje niets doen……

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s