Komende zondag is het weer zover, een van de highlights van het jaar in Coulanges sur Yonne, de jaarlijkse Vide Grenier (letterlijk het leegmaken van de zolder, ergo de jaarlijkse rommelmarkt). De rommelmarkt in Coulanges sur Yonne is een van de grotere markten in de omgeving. Dat betekent dat niet alleen bewoners meedoen maar er staan ook (kaas)boeren, traiteurs en eetstalletjes. Ook is de dorpsfeestcommissie heel actief maar dat is trouwens in iedere plaats waar een vide grenier wordt georganiseerd. Vanaf een uur of elf wordt er frites gebakken en kan men allerlei soorten braadworsten eten, vergezeld van koffie of frisdranken maar met name veel bier en wijn. Een van de worsten die hier erg populair is de andouillette, maar daarover vertel ik een andere keer en vooral niet zo vroeg op de ochtend nog.

Vorig jaar hebben we ook meegedaan. Als je een huis hebt in een straat waar de vide grenier plaatsvindt dan krijg je van de gemeente 3 meter gratis uitstalruimte op de stoep voor je huis. Wil je meer verkoopruimte dan moet je er wel voor betalen en dat geldt trouwens ook voor de commerciële verkopers. De avond tevoren loopt er een groepje mannen door de straat die met dikke krijtstrepen aangeeft wie waar zijn plekje heeft en hoeveel.

Dit jaar is het de bedoeling dat we een deel van de begane grond afschermen en een deel van de verkoop dan binnen gaan doen, al was het maar omdat de weersverwachting voor komende zondag nog een beetje vaag is. Maar belangrijker dan dat is dat er dan vast een klein kijkje binnen kan worden genomen. Ook gaan dan de ramen naar de tuin open en dat geeft vast een mooi doorkijkje.

Wordt vervolgd na 4 juni.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s