Een van mijn eerste berichten vorig jaar ging erover dat ik erachter kwam dat de buurman, wiens moeder bij ons op het erf woont, kwistig roundup in onze tuin spoot, terwijl ik in Amsterdam steevast naar iedere demonstratie tegen monsanto ging en met schorre keel en uit alle macht en woede leuzen schreeuwde. Soms werk ik nog in een overal waar nog een leus op gekalkt staat.

Inmiddels is er ongeveer een jaar niet meer gespoten in de tuin en hoewel het op de ene plek in de tuin wat harder gaat dan op andere plekken, weet de natuur het toch weer van landbouwgif te winnen. Hier en daar staat het gras hoog en wordt het misschien toch wel tijd om een klein bosmaaiertje te gaan aanschaffen, wil je elkaar over een tijdje nog kunnen zien als je zit. Maar overal komt toch al een groene waas en zelfs waarachtig

gras tevoorschijn. Oorspronkelijk was dat niet de bedoeling maar nu zijn we blij met ieder sprietje dat opkomt. Voorlopig willen we de planten die we aanschaffen voor de tuin nog even beschermen en daarom werken we voornamelijk met bakken, dat staat ook gezellig. Oh ja, de planten komen trouwens nog steeds uit Nederland, inclusief de heuse druif. Ik hoop in Frankrijk nog eens een tuincentrum tegen te komen waar de planten er niet zielig en op sterven na dood bij staan en dan ook in veel gevallen nog eens dubbel zo duur zijn. Nederlands, ja wel een beetje.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s