Voorjaar 2017 in de tuin

Vorige week samen met een vrijwilliger de moestuin van de al weer welig tierende brandnetels ontdaan. De soep ervan zal best lekker zijn maar wie deze plant voor in de tuin heeft bedacht, verdient wat mij betreft een zware onvoldoende. Nu nog de tijd vinden om de moestuin bij te houden want die krengen groeien tegen de klippen op. Ze hebben absoluut ook een functie in de tuin en ik heb gelezen dat er op een gegeven moment in een tuin groeit wat nodig is dus behalve voor wat betreft brandnetels betracht ik coulance voor alles wat er verder groeit.  Ondanks dikke kleding en handschoenen nog dagen onder de brandende bulten zitten is geen feestje.

De tuin bij het huis is nog steeds op adem aan het komen van jarenlange teistering door roundup. Hierop rust sinds we erachter kwamen ruim een jaar geleden een verbod op het gebruik ervan maar dat deel van de tuin waar het is gebruikt, heeft het nog zwaar. Echter, zoals overal, weet de natuur zich uiteindelijk te herstellen en zie ik een vage groene waas over de kale vlakte komen. Op een van de foto’s is exact te zien tot waar het gore goedje is gespoten. Op dit moment laat ik alles maar gewoon komen wat er komt (behalve brandnetels dan).

De blauwe regen heeft de vorst van -20 van afgelopen winter doorstaan en zelfs de kleine wilde wingerd begon dapper aan het nieuwe voorjaar. Alleen haalden we de bubble wrap en  het stro, vrees ik net iets te vroeg weg en is de wilde wingerd misschien toch nog ten prooi gevallen aan de vorst van afgelopen week. Duimen allemaal dat het toch nog goed komt.

In ieder geval is het hier al regelmatig, zij het met een dikke trui aan, goed toeven in de tuin.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s