Het vervolg op het zit niet altijd mee

In februari vertelde ik over de verrotte balken die werden aangetroffen onder het gepleisterde plafond. Inmiddels zijn we al weer een heel stuk verder. Eerst werden de verrotte balken verwijderd en omdat we toch al bezig waren hebben we uiteindelijk besloten niet 2 maar 6 balken te vervangen. Het werd eerst dus een groot gapend gat.

Alleen al in de badkamer moesten er 3 lagen tegels uitgebikt worden. De muren wilden we koste wat kost behouden om ons nog veel meer werk te besparen. Er ontstaan dus Esscheriaanse taferelen en het is een totaal bizar gezicht dat een muur blijft hangen op 3 stutten maar het lukte.

En zoals op zoveel plekken in huis kan dan weer aan de opbouw worden begonnen. Dat ging al bijna even snel als de sloop, althans de basis. Het was van belang dat er weer een basisvloer in kwam te liggen. Je moet niet al te slaapdronken zonder balustrade naast te slaapkamerdeur. Inmiddels worden er al weer muren gestuukt en is de basis er voor de aanleg van de nieuwe douche. Het is de bedoeling om volgende week in ieder geval het plafond en de muren in de keuken en de vloeren in de badkamer en de keuken klaar te hebben. Wordt vervolgd maar weer.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s