Winter in aantocht

Nu half november is het guur in Coulanges en er moet van alles aan worden gedaan om het huis warm genoeg te krijgen dat je er verblijven kunt. Er staan 4 elektrische oliekachels aan in diverse kamers en in de middag gaat ook de open haard aan in de woonkamer. Onlangs hebben we 2 kuub hout laten brengen. Dat werd op straat uit een vrachtwagen gekieperd. Niet slim van mij, ik had ze ook het erf op kunnen laten rijden, maar ja, al doende leert men. Twee uur sjouwen maar dan heb je ook wat.

Doordat we aan het verbouwen zijn ligt het plafond op de beneden verdieping eruit. De kou trekt dus op naar boven helaas. De isolatie van het plafond staat hoog op de prioriteitenlijst voor de komende werkzaamheden en ook de aanschaf van een grote houtkachel voor beneden opdat we het daar ook warm kunnen stoken.

 

screen-shot-2016-11-14-at-10-13-40

Het is schitterend in de Bourgogne in de herfst. Prachtige tochten gemaakt op zoek naar de laatste walnoten. We waren een beetje aan de late kant. Volgend jaar moet het dus eerder op de agenda. Een heerlijk ontspannende bezigheid, in de natuur en ver weg van laptops en mobiele telefoons.

Ook zijn de kraanvogels weer overgetrokken richting overwinteringsplek in het zuiden. Een schitterend gezicht. Af en toe beginnen ze te cirkelen op zoek naar thermiek en vliegen ze luid krakelend weer verder.

Recentelijk via een vriendin ook een heuse bron gevonden waar gratis water getapt kan worden. Ook een leuke bezigheid op een zonnige achternamiddag.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s