Er begint eindelijk wat hoop te gloren voor de tuin bij het huis. Vorig jaar kocht ik onder andere een kleine chocolademunt plant bij een bioboer op een markt. Dit jaar trok de plant sterk aan en staat sinds een paar dagen in bloei.

Screen Shot 2016-08-20 at 15.06.24

Toen ik tussen de middag van een broodje aan het genieten was zag ik dat er behoorlijk wat bijen op de bloemen zaten. Hoe weinig bloemen ik ook nog steeds heb in de tuin, ik ben zo blij dat ik toch al wat bijen heb kunnen aantrekken.

De Verbena doet het trouwens ook heel goed net als de vlinderstruik en de 3 hortensia’s  die ik uit Nederland heb meegenomen. (Planten zijn in Frankrijk erg duur en zien er vaak heel zielig uit, heel jammer.)  Van de zaden van de Rode Melde die ik heb gezaaid heb ik maar één plant overgehouden maar hopelijk verspreidt voldoende zaden voor volgend jaar. Er is nog een lange weg te gaan maar het begin is er.

Wel breken er nog wat spannende weken aan hoe alles het de komende weken gaat overleven als ik weer in Nederland ben. De weersverwachting voor komende week is op dit moment dat het de meeste dagen weer boven de 30 graden zal zijn met een piek van 34. Een deel van de planten in potten zet ik binnen, dan maar iets minder licht maar in ieder geval verdampt het water minder snel en redden ze het misschien. De geraniums in de bakken voor het raam gaan naar de badkamer, ook geen volle zon maar voldoende licht en veel minder warm. Het duimen geldt het meest voor de kleine planten in de volle grond. Die zullen het een paar weken moeten redden zonder een vaste plons water. Wordt vervolgd dus.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s